Skip to main content Skip to footer

Greenblog Teun

Buikpijn

In mijn jonge jaren was ik een fanatiek windsurfer. Zo’n 8-9 maanden per jaar was ik – als het maar even kon - op het water te vinden zodra het windkracht 3-8 was. Ik herinner me één keer windkracht 9, maar toen woei alles, inclusief ikzelf, kapot. Destijds woonde ik rondom in het water (Haringvliet, Grevelingen, Noordzee); prachtige momenten meegemaakt, geweldig genoten van de natuur, het water, de rust, de ruimte, de kracht van de elementen … Ik droom er nog van en heel af en toe geniet ik er nog steeds van. Helaas te weinig. Beetje dom; tegen iedereen zeg ik dat het onze menselijke plicht is om (verantwoord) te genieten van het moois dat om ons heen gegeven is en om daar dankbaar voor te zijn. Dankbare mensen vormen een mooie samenleving.

In mijn fanatisme als windsurfer (als ondernemer wil je voorop, maar als windsurfer ook) investeerde ik elk jaar in een nieuwe set (plank + zeil en dergelijke). Dat was een rib uit m’n lijf; als studentje moest ik daar elke zaterdagochtend en in de vakanties flink voor buffelen. Je kon er de klok op gelijk zetten, elk jaar als ik begin maart  voor het eerst het water op ging met een nieuwe plank, ging er iets kapot. De combinatie van lage temperatuur en daarbij kwetsbare kunststoffen, zorgden ervoor dat ik zo’n eerste keer elk jaar buikpijn had als ik naar het water ging. Pure spanning, durf ik na 45 jaar wel op te biechten.

En ik heb weer een beetje buikpijn. Ofwel, ik voel spanning. Waarom? Omdat ik nog niet goed weet hoe we met z’n allen in 2027 moeten voldoen aan de KRW (Kader Richtlijn Water). In een ander gebied heb ik er van 2010-2020 aan helpen trekken en die tijd hadden we hard nodig. Ook vind ik het spannend of we snel genoeg met elkaar de transitie naar biologische teelt maken voordat een ander dat doet en daar onze klanten mee afpikt. Ook vind ik het spannend of we snel genoeg onze logistiek weten te verduurzamen voordat we onmin krijgen met onze omwonenden over te veel, te grote, te snelle, te lawaaierige, te stinkende, te onveilige transportbewegingen met onze producten over de vaak smalle straten en wegen.

Kortom, ik voel druk om u te helpen om deze processen te versnellen. Hoe zou u willen dat Greenport Boskoop u daarbij helpt? In uw belang en in het belang van een toekomstbestendige Greenport (ons aller pensioen en leefomgeving)?

Hartelijke groene groet, Teun (t.biemond@greenportboskoop.nl)

Greenport Boskoop: uitermate mooie en relevante producten met grote toegevoegde waarde voor maatschappij, klimaat en milieu.

PS. Het liefst schrijf ik een volgende keer iets als reactie op wat u aandraagt. Alvast dank!

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.