Skip to main content Skip to footer

Greenblog Gerard

‘Gezamenlijke belangen onder aandacht brengen vind ik heel belangrijk’

Bestuurslid en kweker Gerard Griffioen ziet veel meerwaarde in de belangenbehartiging door Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Als individueel bedrijf is het niet mogelijk om gelijkwaardig gesprekspartner te zijn voor overheden, als Greenport kan dat wel.

De Stichting belangenbehartiging Greenport Boskoop: wie kent het niet? Waarschijnlijk iedereen die op wat voor manier is betroken bij de sierteeltsector in Boskoop en omgeving. Ik ben Gerard Griffioen, samen met mijn twee broers mede-eigenaar van Gebroeders Griffioen BV, vaste plantenkwekerij in Reeuwijk. Wij kweken vaste planten voor tuincentra door heel Europa.

Ook ik ben betrokken bij het algemeen bestuur van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, sinds twee jaar. Het belang van de Greenport is voor mij het aanspreekpunt zijn bij de overheden, zoals Hoogheemraadschap van Rijnland, gemeentes en provincie. 

Als individueel bedrijf is het niet mogelijk een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn voor overheden. Ik merk dat dat de Greenport zeer goed lukt, waardoor de gezamenlijke belangen van de sierteeltsector onder de aandacht worden gebracht, en succesvol aangepakt. Een voorbeeld van zaken die zijn gerealiseerd, die van groot belang zijn voor onze sector en voor ons bedrijf en de bedrijven om ons heen: een nieuwe keerplek op de Berkenbroek in Reeuwijk. Hierdoor is deze doodlopende weg een prima locatie geworden en kunnen bedrijven zich ontwikkelen in goede bereikbaarheid en zonder overlast.

Daarnaast wordt momenteel op 8 hectare weiland wat in ons eigendom is, een waterberging gerealiseerd die de Gouwepolder moet ontlasten bij hevige regenval. Op het moment van schrijven wordt er hevige regenval voorspeld, wat 50 mm of meer kan worden. Voor zulke omstandigheden zal deze waterberging (calamiteitenpolder) een wezenlijke bijdrage gaan leveren voor de waterhuishouding in de Gouwepolder.

Wat er binnenkort nog op ons af komt is Europese regelgeving met betrekking tot spuitvrije en bemestingvrije zones, die de de volle aandacht van de Greenport behoeven. Daarnaast ook de komende problematiek over waterkwaliteit.

Er wordt op vele vlakken hard voor u gewerkt. U bent toch ook al lid?

Vriendelijke groet,

Gerard Griffioen (gerard@gebrgriffioen.nl)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.