Skip to main content Skip to footer

Eerste deelnemers Brancheopleiding Boomkwekerij diploma op zak

Vijftien maanden geleden ging de Brancheopleiding Boomkwekerij van start, in Boskoop als eerste locatie. En met succes, de eerste deelnemers kregen maandagavond 13 februari hun diploma uitgereikt. Gefeliciteerd allemaal!

Een feestelijke diploma-uitreiking op Natuurtuin ‘De Veenmol’. Familie van de geslaagden, praktijkbegeleiders van bedrijven en diverse betrokkenen van de Brancheopleiding zijn aanwezig. “Het kenmerk van deze groep is aandacht en betrokkenheid, alles willen leren. Heel fijn om met jullie te werken”, zegt docent en coördinator van de opleiding, Peet Stolwijk in een artikel op Rodi.nl (di 14 febr. 2023). Een enthousiaste groep jonge mensen, waarvan de meeste uit een geheel andere sector komen. Van kok, beveiliger, beroepsmilitair en sieradenverkoopster. In dit artikel lees je hun verhaal.

Brancheopleiding Boomkwekerij
De Brancheopleiding Boomkwekerij is in het najaar van 2021 van start gegaan, met Boskoop als eerste leslocatie. Het traject is opgezet door Talentboom op initiatief van de werkgeverscommissie van de LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen Koninklijke Anthos, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen in samenwerking met het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen Yuverta, Curio en Zone.college.

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een baan in de boomkwekerij, zich verder willen ontwikkelen of meer willen weten over een bepaald onderwerp. 100% vakgericht (geen Nederlands, rekenen en burgerschap) en altijd is de leslocatie op een bedrijf of gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Theorie dicht bij de praktijk dus.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.