Skip to main content Skip to footer

Bestseller vanaf begin: De Roem van Boskoop omarmd door publiek

Er waren al wachtlijsten maanden voordat het boek verscheen. En toen het er eenmaal was, werd het massaal omarmd. Bestseller vanaf het begin dus: De Roem van Boskoop van auteur Koen van Wijk. Op 15 juni werd het boek gepresenteerd, tijdens Open kwekerijdag.

Het nieuwste boek over Boskoop maakt een vliegende start. Sinds de landelijke lancering op Open Kwekerijdag zijn er al vele honderden exemplaren verkocht, zowel op speciale verkooppunten als in de boekwinkel.

Auteur Koen van Wijk beschrijft in zijn boek ‘de geschiedenis van een befaamd kwekersdorp’ en doet dit aan de hand van portretten van drie bekende kwekersfamilies: Wezelenburg, Stolwijk en Van Gelderen. De families waren eregast bij de lancering, die ook werd bijgewoond door Greenportwethouder Anouk Noordermeer, gedeputeerde Meindert Stolk en burgemeester Liesbeth Spies. 

De schrijver bedankte alle partijen die hebben bijgedragen aan De Roem van Boskoop’, maar één persoon in het bijzonder: Greenportbestuurslid Henk van der Smit. ,,Hij is de aanjager geweest voor dit boek”, aldus Van Wijk. ,,Henk had mijn eerste boek Land van Glas gelezen, het verhaal van mijn eigen familie dat zich afspeelt in de glastuinbouw. Hij vroeg mij of zoiets ook mogelijk was voor de boomkwekerij. En zo is het idee geboren.”

Tekst en foto: Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.