Naar nieuwsoverzicht
21 jul 2022

Hoogheemraadschap van Rijnland sluit wateraanvoer via Gouda. Calamiteitenroute geopend!

Maandag 18 juli is de calamiteitenroute voor schoon water geopend. Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in de Rijn te laag, waardoor het zoutgehalte in de Hollandse IJssel stijgt. Dit is een uitzonderlijke situatie zegt Manouk Sloothaak (Hoogheemraadschap van Rijnland en relatiemanager Greenport) in een interview in Alphens Nieuwsblad en Gouwekoerier.

 Image

Rijnland activeert calamiteitenbestrijdingsplan ‘Droogte’ vanwege de aanhoudende droogte. Hoogheemraadschap van Rijnland heeft maandag 18 juli het wateraanvoer via Gouda gesloten omdat het waterpeil in de Rijn te laag is en daarmee het zoutgehalte in de Hollandse IJssel stijgt. Dit is schadelijk voor de natuur en gewassen van telers. Daarom is de alternatieve calamiteitenroute voor schoon water via Bodegraven nu geopend. “Uitzondelijke situatie” vertelt Manouk Sloothaak relatiemanager van de Greenport van Hoogheemraadschap van Rijnland in een interview in Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier, te lezen via rodi.nl in de link hieronder.

De maatregelen moeten er voor zorgen dat er voldoende zoetwater voor Rijnland beschikbaar blijft. Voor alle actuele informatie en de zomermonitor kunt u de website van Rijnland raadplegen.