Naar nieuwsoverzicht
19 mei 2021

Groene sector verovert basisscholen

Groepen 7 en 8 van de basisschool leren de groene sector kennen tijdens de Tuinbouw Battle (TBB). Op hun eigen mobiele kar telen leerlingen planten die zij vervolgens mogen verkopen. Daarmee verdienen zij geld voor een aankoop voor de klas of het schoolplein. (foto: Morvenna Goudkade, Gouwe Koerier)

 Image

Na de meivakantie zijn 4 scholen in de regio met 7 klassen gestart met de Tuinbouw Batlle. In de klas staat een mobiele teeltkar, een vrijwilliger en teeltexpert komt een gastles verzorgen en leerlingen ontdekken zelf aan de hand van drie opdrachtjes, de groene wereld. Naast een leerelement zit er ook een spelelement in de Tuinbouw Battle. Want: wie verkoopt de meeste planten en verdient daar het meeste geld mee? Dit is precies wat de Tuinbouw Battle uniek maakt: zelf planten opkweken, de teelt verzorgen en verkopen! Het staat de deelnemende leerlingen vrij om de verkoop te organiseren zoals zij dat willen doen.

 Image

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Door de eeuwen heen is Boskoop letterlijk én figuurlijk het groene hart van Europa geworden. Honderden bedrijven in de regio kweken hier miljoenen bomen en planten die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. De noodzaak voor de vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan maakt de tuinbouw een belangrijke sector voor de toekomst. Met dit educatieve én uitdagende programma is dit een unieke gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met deze groene en innovatieve wereld zó dicht om hen heen.

De Tuinbouw Battle wordt als compleet project aangeboden: de teeltkar wordt, met alle toebehoren en lesprogramma, kosteloos ter beschikking gesteld en geleverd. Experts uit de sector begeleiden de klas en delen hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en de bollen worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport regio Boskoop en haar partners (Stimuflori, Holland Rijnland, Container Centralen, lokale Rabobanken en Wellantcollege) in het project.

Wil je met jouw school meedoen aan de Tuinbouw Battle? Dat kan!
Meld je aan via de website https://greenportboskoop.nl/tuinbouw-battle/