Naar nieuwsoverzicht
19 mei 2022

Greenport start samenwerking met MBO Rijnland

De samenwerking heeft dinsdag 17 mei heel concreet handen en voeten gekregen. 12 MBO studenten Logistiek gaan aan de slag met 3 logistieke vraagstukken van Griffioen Wassenaar B.V. Eerder zijn er al een aantal verkennende gesprekken gevoerd tussen de Greenport en MBO Rijnland.

 Image

De samenwerking heeft dinsdag 17 mei heel concreet handen en voeten gekregen. 12 MBO studenten Logistiek gaan aan de slag met 3 logistieke vraagstukken van Griffioen Wassenaar B.V. Eerder zijn er al een aantal verkennende gesprekken gevoerd tussen de Greenport en MBO Rijnland. ´We zijn blij dat we heel concreet starten met een aantal projecten. De studenten maken op deze manier écht kennis met de bedrijven in de Greenport en krijgen een beeld van de sector.´ aldus Anja van Tilburg, projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt Greenport Boskoop.

Na een korte pitch over het bedrijf komen de logistieke vraagstukken al snel op tafel. ‘Interne logistiek is een grote uitdaging. Op dit moment zitten we tegen een plafond. Hoe efficiënter we de logistieke processen inrichten hoe sneller we kunnen groeien’, legt Henri Peters uit, adviseur Griffioen Wassenaar B.V. ‘En natuurlijk willen we met deze projecten leerlingen enthousiasmeren voor het werk in de boomkwekerij’.  Nadat de vraagstukken onderling verdeeld zijn over de groepjes, volgt een actieve rondleiding over het bedrijf. Met eigen ogen maken ze kennis met de logistieke processen. Er wordt volop vragen gesteld en met een kritische blik rondgekeken. Komende weken gaan de leerlingen zich buigen over een verbetervoorstel.

´Ik dacht wat moet ik daar tussen die planten?, Maar dit is echt gaaf!´ (student Logistiek MBO Rijnland)

´Voor MBO Rijnland is het een geweldig project. Niet alleen krijgen onze studenten de kans kennis te maken met een heel andere tak binnen de logistiek, maar veel belangrijker, krijgen ze de kans om binnen een van de bedrijven in de Greenport daadwerkelijk een verbetervoorstel te doen voor de interne logistiek en dat is zoveel leuker en nuttiger dan een casus uit een boekje´. Wim Vogelenzang, docent en projectleider MBO Rijnland is enthousiast.