Image

Greenport Boskoop Academy

Het opleidingsaanbod voor bedrijven en medewerkers in Greenport regio Boskoop 2021 - 2022, van teeltmedewerker tot bedrijfseigenaar.

Duurzame investering

Haal het maximale uit uzelf en uw medewerkers!

Uw bedrijf groeit, grenzen worden verlegd. En ontwikkelingen gaan razendsnel. Eén van de grote uitdagingen is het aantrekken én behouden van goed personeel.

De beste medewerkers zijn de mensen die al bij u werken. Zij kennen het bedrijf, de cultuur en uw productassortiment. Belangrijk is dat uw personeel mee-ontwikkelt met uw organisatie. Daar hebben zij voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden voor nodig.

Zo kan een productiemedewerker gebaat zijn bij een cursus om door te groeien naar een leidinggevende functie. Of een zij-instromer bij extra teelt- en productkennis. Ook voor u als ondernemer kan een cursus met collega-ondernemers nieuwe inspiratie en inzichten geven. Die u helpen met een frisse blik naar uw bedrijf te kijken.

De Greenport Boskoop Academy biedt een breed scala aan cursussen en opleidingen in de regio Boskoop. Neem gerust contact op om te kijken welke cursussen passen bij u en uw medewerkers.

"Ik heb de cursus gedaan om mijn horizon te verbreden. Door de cursus kijk ik anders naar mijn bedrijf. Hoe doen we het nu? Hoe kan het efficiënter?"

Maurice de Wit Allround Medewerker


 Image

Van productiemedewerker tot bedrijfsleider!

In samenwerking met een aantal opleiders is er nu de mogelijkheid om diverse modules te volgen. Een productiemedewerker kan doorgroeien naar een leidinggevende functie of een zij – instromer bijscholen door een module teelt- en productkennis te volgen.

Leidinggeven - MBO

De juiste mensen inzetten op de juiste plek én op de juiste manier. Dat is niet altijd eenvoudig, maar belangrijker dan ooit! Gemotiveerde medewerkers is als olie in een machine. Tijdens de cursus ga je interactief aan de slag met; aansturen en begeleiden van medewerkers, motiveren van medewerkers, arbeidsorganisatie en personeelszaken.

Datum bijeenkomsten:
27 september, 11 en 25 oktober, 8 november

Aantal bijeenkomsten: 4 bijeenkomsten van 15.30 – 20.30

Niveau: MBO

Kosten: €59,25* INCL SUBSIDIE (excl. btw) incl. maaltijd en studiemateriaal
€395,- voor deelnemers zonder subsidiemogelijkheid. 

*Voor deze cursus kun je gebruik maken van de collandsubsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor werknemers onder cao open teelten.

Locatie: verschillende bedrijven in de regio
AANMELDEN

Interne Logistiek

De interne logistiek op het bedrijf wordt steeds complexer door schaalvergroting en een toename van kleine orders. Hoe kun je de logistieke processen efficiënter én duurzamer inrichten en waar liggen mogelijkheden om het te optimaliseren? Je brengt de opgedane kennis direct in praktijk met een casus van je eigen bedrijf.

Datum bijeenkomsten: 10 en 24 januari, 7 en 14 februari

Aantal bijeenkomsten: 4 van 15.30u – 20.30u

Niveau: MBO

Kosten: €59,25* INCL SUBSIDIE (excl. btw) incl. maaltijd en studiemateriaal
€395,- voor deelnemers zonder subsidiemogelijkheid. 

*Voor deze cursus kun je gebruik maken van de collandsubsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor werknemers onder cao open teelten.

Locatie: verschillende bedrijven in de regio
AANMELDEN

Teelt en Bemesting

Ben je een medewerker of jonge ondernemer met de ambitie door te groeien naar (assistent)teeltmanager met actuele kennis van bemesting? Dan mag je deze cursus echt niet missen! Een uitgebreide cursus waar veel onderwerpen aan bod komen. Je krijgt weer even een opfrisser over de levensprocessen in de plant. Je leert alles over de functie van verschillende elementen en gebrek verschijnselen, vermeerderen en kwaliteit van het uitgangsmateriaal, over bemesting en de samenstelling van potgrond. Er is aandacht voor biologische meststoffen en het sturen naar optimale en gezonde gewasgroei. Weerbaar telen in plaats van bestrijden van ziekten en plagen. Kortom een uitgebreide cursus waar je veel leert over teelt en de bemesting van planten.

Start bijeenkomsten: Dinsdag 26 oktober, wekelijks op dinsdagmiddag/avond

Aantal bijeenkomsten: 10 bijeenkomsten van 15.30u – 20.30u

Niveau: MBO

Kosten: €300,-* INCL SUBSIDIE (excl. btw) incl. maaltijden en studiemateriaal.
€1.159,- voor deelnemers zonder subsidiemogelijkheid. 

*Voor deze cursus kun je gebruik maken van de collandsubsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor werknemers onder cao open teelten.

 Locatie: verschillende bedrijven in de regio

De cursus wordt verzorgd in samenwerking met Delphy.
AANMELDEN

Verkoopvaardigheden

Veel medewerkers die betrokken zijn bij de verkoop zijn hier vaak min of meer ingerold en missen de tips en trucs om succesvol te zijn in het verkopen en onderhandelen. Een goede relatie met de klant, het doorvragen naar behoeftes, zoeken naar alternatieve mogelijkheden en het kunnen aantonen van de meerwaarde van het product vertalen zich al snel in hogere omzet. Deze training breekt met de traditie van de "vlotte babbelaar". Wat wel geleerd wordt, is het achterhalen van de behoeften van de klant om hem te overtuigen. Het geleerde kan direct na de verkooptraining met succes in de praktijk ingezet worden.

* gaat van start bij voldoende aanmeldingen. 
Datum bijeenkomsten:
11, 18 en 25 januari 2022.

Aantal bijeenkomsten: 3

Niveau: MBO

Kosten: €67,35* INCL SUBSIDIE(excl. btw) incl. maaltijd en studiemateriaal
€449,- voor deelnemers zonder subsidiemogelijkheid. 

*Voor deze cursus kun je gebruik maken van de collandsubsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor werknemers onder cao open teelten.

Locatie: locatie in de regio Boskoop
Kijk hier het hele programma.

""Het unieke van dit programma is dat het met en op de bedrijven wordt uitgevoerd. Je leert de theorie dus héél dicht bij de praktijk. " "

Peet Stolwijk Docent Talentboom Brancheopleiding


 Image

Brancheopleiding Boomteelt

In 40 weken kunnen zittende medewerkers, zij-instromers en carrièreswitchers worden opgeleid tot een vakbekwaam medewerker. De opleiding is bedoeld voor medewerkers die zich willen laten scholen in puur vakkennis. Doordat zij bijvoorbeeld als zij-instromer het bedrijf zijn binnengekomen of nooit een vervolgopleiding hebben afgerond. De brancheopleiding is een 100% vakgericht. Je kunt ervoor kiezen de hele opleiding te volgen of deel te nemen aan losse modules.

Nu €1.800,- korting op de hele opleiding en 85% op de losse modules!*
De opleiding is opgebouwd uit vijf modules. Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan een of enkele afzonderlijke modules. De hele opleiding duurt een jaar, verspreid over 40 dagdelen (15.30 – 20.00), waarbij rekening wordt gehouden met de seizoen drukte.

In deze brochure ziet u het hele programma en praktische informatie.

*Van 1 september ’21 tot 31 juli ’22 korting voor leden die vallen onder cao open teelten en werken bij een bedrijf die een premie afdraagt aan Colland Arbeidsmarkt. 

TOP Ondernemerschap Programma

Wil jij je bedrijf verder professionaliseren, inspelen op de kansen die er zijn en een bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen? En wil je je als ondernemer, bedrijfsleider of (beoogd) opvolger verder ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en leiderschap? Het TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij is een gesubsidieerd programma ontwikkeld voor ondernemers, bedrijfsleiders en (potentiële) opvolgers en bestaat uit verdiepende bijeenkomsten, 1-op-1 coachingsessies, een persoonlijkheidsanalyse en inspirerende bedrijfsbezoeken. Daarnaast word je tijdens het programma begeleidt door een coach, die fungeert als sparringpartner voor de strategie van je bedrijf én jouw ontwikkeling als leidinggevende en ondernemer.

Datum groepsbijeenkomsten:
12 oktober, 9 november, 7 december, 11 januari 2022 en 1 februari 2022

Kosten: €2000,- incl subsidie

Kijk voor de inhoud van het programma op TOP Ondernemerschap Programma.

Teeltexpert

Kennis van de teelt wordt steeds belangrijker binnen de productiebedrijven. Hoe stuur ik een plant voor een optimale kwaliteit en productie, met oog voor een laag energieverbruik? Welke nieuwe technieken kan ik hierbij toepassen om mijn teeltplan te optimaliseren? En hoe vertaalt dat zich naar andere productielocaties op de wereld? Dit alles maakt het vak van teeltspecialist steeds complexer. Door middel van opdrachten die op het eigen bedrijf worden uitgevoerd, wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk.

TOP opleiding E-commerce

Steeds meer producten en diensten worden online verkocht. Dit vraagt een andere manier om potentiële klanten te bereiken, te werven, te verleiden en te binden. Daarom is goede kennis van en enige ervaring in e-commerce voor jou essentieel. In dit praktische programma krijg je zicht op de belangrijkste elementen van e-commerce en de do’s en don'ts van online verkoop op de inkoop, logistiek en andere belangrijke zaken.

De TOP opleiding bestaat uit 7 masterclasses die ook afzonderlijk te volgen zijn:
E-commerceSocial mediaZoekmachine marketingEmailmarketingWebanalyse, conversie optimalisatieOnline advertisingOnline marketing strategie

Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses.

Bekijk hier de Topopleiding Marketing en e-commerce.

Vakopleiding Veredeling

Deze opleiding helpt je om in je dagelijkse werkzaamheden meer verantwoordelijkheden te dragen en een grotere rol te vervullen in het veredelingsprogramma. Tijdens de opleiding word je als cursist uitgedaagd de opgedane kennis in een thesis te vertalen aansluitend bij je eigen dagelijkse praktijk. Het programma gaat in op onderwerpen gerelateerd aan plantenveredeling, plantenfysiologie en gewasbescherming, waarbij uiteraard de nadruk ligt op plantenveredeling. De theorie wordt zoveel mogelijk vanuit de praktijk benaderd. Hierbij is voldoende ruimte voor praktijkvoorbeelden welke door cursisten als zeer waardevol worden gezien.

Periode: Oktober 2021 – april 2022

Niveau: HBO

Kosten: € 9.500,-

Locatie: Has Hogeschool den Bosch

Kijk het hele programma op de website.

Incompany cursus of een cursus voor uw Poolse medewerker?

Heeft u interesse in een incompany cursus op een bepaald onderwerp? Of een cursus voor uw Poolse medewerker? Neem ook dan gerust contact op!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.