Naar nieuwsoverzicht
10 mei 2022

Échte kwekers met een flinke dosis ondernemerschap en creativiteit!

-

 Image

Échte kwekers met een flinke dosis ondernemerschap en creativiteit! De Groene Helden van de Tuinbouw Battle hebben hun talenten laten zien in deze derde ronde.

De leerlingen (groep 7 & 8) van de Taaltuin in Alphen aan den Rijn hebben de 1ste prijs gewonnen. Zij behaalden met elkaar de hoogste omzet in de verkoop van hun planten. En terecht! Met een watergeefschema vanaf dag 1, wekelijks de planten buiten laten ‘luchten´, een blog naar ouders vóórdat de verkoop begon en prachtig versierde planten hebben zij met recht de 1ste prijs en eretitel Groene Held absoluut verdiend. De opbrengst gaat naar nieuwe attributen voor het schoolplein.

De 2e prijs gaat naar de leerlingen van de Windroos (groep 7 & 8). Met 15 euro omzet verschil hebben zij ook een flink staaltje ondernemerschap laten zien. Zij verkochten de planten onder een gezamenlijk merknaam ‘Fantastic Bees’ en een eenduidige uitstraling in de verpakking mét qr-code voor een eenvoudige betaling. Via een online veiling op facebook haalden zij ook nog het nodige geld op. Ondernemers van het eerste uur!

Met veel enthousiasme is er door 6 schoolklassen (groepen 7 & 8) weer deelgenomen aan de 3e ronde van de Tuinbouw Battle. Basisschoolleerlingen maken met dit project kennis met de boomkwekerij door zelf planten te potten, kweken en verkopen.

 

Tuinbouw Battle Boskoop

Ook meedoen met de Tuinbouw Battle? Klik hier voor meer informatie.