Naar nieuwsoverzicht
23 jul 2020

Cursus Teelt & Techniek van start!

Welke (nieuwe) technieken kan ik inzetten om de teeltprocessen op het bedrijf te optimaliseren? Ontdek in 4 bijeenkomsten en inspirerende bedrijfsbezoeken hoe je techniek nog beter in kunt zetten op je eigen bedrijf om teelt- en productieprocessen te verbeteren.

 Image

Nieuwe teelttechnieken bieden veel mogelijkheden om teeltprocessen te optimaliseren, zoals kwaliteit van het uitgangsmateriaal verbeteren, uitval minimaliseren of arbeid besparen en werkcomfort verbeteren. Tijdens de cursus ga je aan de slag met deze onderwerpen, bezoek je inspirerende bedrijven en wordt middels een opdracht een praktische vertaling gemaakt naar het eigen bedrijf.

Doe daarom mee met de cursus:

 • Ontdek in 4 bijeenkomsten hoe je techniek nog beter in kunt zetten op je eigen bedrijf om teelt- en productieprocessen te optimaliseren
 • 4 inspirerende bedrijfsbezoeken die je blikveld verbreden
 • Blijven ontwikkelen is goed voor jezelf én het bedrijf

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?

 • Techniek en teeltvoorbereiding
  Inzetten van technische mogelijkheden om o.a. het uitgangsmateriaal te verbeteren.
 • Techniek en het teeltproces
  Welke technieken kun je inzetten om bijv. uitval te verminderen, productkwaliteit te verbeteren, sneller en nauwkeuriger schakelen op groei, ziektes en voeding?
 • Techniek en afzet
  Eenvoudige automatisering tot vergaande robots, op gebied van afzet is er al veel techniek. Waardoor je als bedrijf beter kunt inzetten op uniforme kwaliteit, extra service bieden, efficiënter werken en/of kosten besparing.
 • Techniek en arbeid
  Hoe kun je dingen automatiseren zodat je efficiënter kunt werken, minder personeel nodig hebt of het werk juist leuker maakt?
 • Verdienmodel
  Bij alle thema’s komt natuurlijk de vraag hoe kan ik het toepassen op mijn bedrijf? Wanneer is het een investering die ik terug verdien? Wat levert het op in tijd, geld en werkplezier? Welke (kleine) stappen kan ik al zetten?

De inhoud van de bijeenkomsten worden verzorgd door het wellantcollege in samenwerking met bedrijven uit de regio.

Doelgroep:
Medewerkers en jonge/startende ondernemers in Greenport regio Boskoop

Tijd en plaats:
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 15.30 tot 20.00 en vindt plaats op verschillende bedrijven in regio Boskoop.

Locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers zodat 1.5m afstand mogelijk blijft. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de cursus ontvangt u de definitieve adresgegevens.

Eigen bijdrage:
Cursusbijdrage is €295,- per deelnemer. Dit bedrag is excl BTW en incl. studiemateriaal en maaltijd.

Voor medewerkers CAO open teelten is er een subsidie beschikbaar via Colland.

Cursusdata:
Woensdagavond 16 september, 23 september, 30 september en 7 oktober.

 

De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden?

Schrijf je in voor één van de cursussen van de Greenport Boskoop Academy via onderstaand inschrijfformulier