Naar nieuwsoverzicht
8 apr 2021

Bijenvolken beschikbaar voor bestuiving

Bestuiving op hoog niveau door inzet van miljoenen bijen. Ook in 2021 zijn de bijenvolken van onze imkers weer beschikbaar voor bestuiving!

 Image

‘Imkersvereniging Groene Hart’ heeft legio zeer grote bijenvolken beschikbaar. De imkervereniging organiseert ieder jaar weer de mogelijkheid om uw gewassen gedurende de bloeiperiode te laten bestuiven. Gedurende de bloei kunt u door imkers grote volwassen bijenvolken bij u op de tuin laten plaatsen. De volken die ze inzetten bestaan uit tenminste 50.000 bijen op 20 ramen.

Coördinatoren van de vereniging regelen voor u het juiste aantal kasten in overleg met de leden. Door de verenigingsopzet bent u er altijd van verzekerd dat er voldoende kasten beschikbaar voor u zijn en dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Daarnaast ondersteunt u de vereniging die tot doel heeft de bijenstand in het Groene Hart op een zo goed en hoog mogelijk pijl te houden.

Imkervereniging Groene Hart heeft circa 130 leden en is opgericht in 1935. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de bijenstand in raad en daad. Zij geven naast voorlichting aan gemeenten en andere instanties bijvoorbeeld ook trainingen en examens voor leden en aspirant leden.

Voor een overweldigende vruchtvorming en meer informatie kunt u via de mail contact opnemen met onze coördinatoren Rob Vrijland, Martin van Vliet, Maap Groenendijk en Colla van As: bestuiving@imkersvereniginggroenehart.nl

Informatie over de imkersvereniging kunt u vinden op de website www.imkersvereniginggroenehart.nl

 Image