Naar evenementenoverzicht

Schuurbijeenkomst Bedrijfsovername in de (glas)tuinbouw

Datum: Locatie: SGL / Porta Nova, Abraham Kroesweg 44, 2742 KX, Waddinxveen
De partners van 'Living Lab West Duurzame bedrijfsovername' organiseren deze bijeenkomst voor glastuinbouwondernemers en potentiële opvolgers.

Een bedrijfsovernameproces moet goed begeleid worden en het kost de nodige tijd en energie. Soft skills blijken belangrijke succesfactoren te zijn, zoals doorvragen, luisteren, inlevingsvermogen, geduld en het kunnen inzetten van jouw netwerk.

Op donderdag 28 oktober organiseren de partners van ‘Living Lab West Duurzame bedrijfsovername’ (onder andere Hogeschool Inholland, Greenports West-Holland en Aalsmeer) hierover een bijeenkomst voor glastuinbouwondernemers en potentiële opvolgers. Tijdens deze bijeenkomst gaan de sprekers vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samen met de deelnemers op zoek naar drijfveren en prikkels die de overdragers en overnemers aan het denken zetten.

Datum: donderdag  28 oktober 2021
Tijd: van 15.00 tot 18.0 uur  (inclusief borrel)
Locatie: SGL / Porta Nova, Abraham Kroesweg 44, 2742 KX Waddinxveen

Programma

  • John vd Knaap – BraZander, ervaringen van overdragers en overnemer
  • Gerry Kouwenhoven – lector Hogeschool Inholland, resultaten na 1,5 jaar onderzoek over bedrijfsovernames in de agrarische sector
  • Edwin Weesie – onderzoeker Hogeschool Utrecht, over “Zij-instroming”
  • Adviseur/trajectbegeleider – w.n.m.
  • (onder voorbehoud) bekende mede-auteur van populair boek over opvolgers in familiebedrijven
  • Studenten Inholland: Hoe kijkt de nieuwe generatie naar bedrijfsovernames in de tuinbouw? Welk bedrijf willen ze wel overnemen en waarom? Welke niet en waarom niet?

Het wordt een interactieve bijeenkomst. Aan de hand van stellingen, gaan we jullie op nieuwe ideeën brengen en we gaan met elkaar in discussie.
S.v.p  HIER AANMELDEN  vóór 22 oktober. Vol = vol. Bekijk hier de flyer.

In verband met de huidige regels, verzoeken wij u bij binnenkomst een ID en de QR code te tonen.