Naar evenementenoverzicht

Netwerklunch | Veenarme en veenvrije potgrond

Datum:
De eerste netwerklunch van 2021 staat weer gepland! We zijn 10 september te gast bij Delphy Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt waar een nieuw onderzoek is gestart.

 Image

De eerste netwerklunch van 2021 staat weer gepland! We zijn 10 september te gast bij Delphy Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt waar een nieuw onderzoek is gestart.

De vraag naar veenarme of zelfs veenvrije potgrond neemt toe. Veen is jarenlang het hoofdbestanddeel geweest van potgrond. Even overschakelen is voor een kweker niet eenvoudig, want veen heeft een aantal unieke eigenschappen. Het gebruik van andere grondstoffen vraagt ook weer een andere aanpak tijdens de teelt. Delphy is een nieuw onderzoek gestart om kwekers meer inzicht te geven in de toepassingsmogelijkheden van veenarme en veenvrije potgrond. In de proeven van Delphy met veenarme potgrond wordt gebruik gemaakt van circulaire grondstoffen uit de regio.

Arie Schipper, teeltadviseur bij Delphy, neemt ons tijdens deze lunch mee in dit onderzoek en we nemen een kijkje bij de proeven.

” Veenvrij of veenarm telen in de pot wordt binnen enkele jaren de norm en daarom is kennis en ervaring opdoen nu nodig. ” [Arie Schipper]

Michiel Gerritsen, voorzitter Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, zal deze bijeenkomst starten met de actualiteiten in onze Greenport waaronder Beter Bereikbaar Gouwe en arbeidsmigranten.

Ben je erbij? Graag even aanmelden i.v.m. de lunch.

Datum    Vrijdag 10 september
Tijd         11.30 – 13.30 (inloop vanaf 11.15)
Locatie   Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt Delphy
Adres     Dijkgraafweg 32, 2391 NE Hazerswoude-Dorp

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
                        Image

                     Volg je ons  op LinkedIn?