Naar nieuwsoverzicht
2 nov 2021

Feestelijke start Brancheopleiding Boomteelt

Dinsdag 26 oktober is de Brancheopleiding Boomkwekerij officieel van start gegaan met een feestelijke opening in het Boskoopse Boomkwekerijmuseum. Achttien deelnemers telt de groep en is daarmee ook maximaal gevuld.

 Image

Een mijlpaal voor onze sector! Dinsdag 26 oktober is de Brancheopleiding Boomkwekerij officieel van start gegaan in Boskoop! Met een feestelijke opening in het Boskoopse Boomkwekerijmuseum door LTO-bestuurder Jan van Leeuwen (mi) en betrokkenen vanuit Greenport Boskoop, Yuverta en Talentboom (Robert Soesman, li). Vakdocent Peet Stolwijk (re) werd in het zonnetje gezet, vanwege zijn 40-jarig jubileum in het onderwijs. En de kersverse studenten konden na de kick-off meteen aan de slag met de eerste module: teeltvoorbereiding.

De Brancheopleiding Boomteelt is een opleiding naast de reguliere BBL opleiding. Achttien deelnemers telt de groep en daarmee is de eerste groep ook maximaal gevuld! In 40 weken kunnen medewerkers, zij-instromers en carrièreswitchers worden opgeleid tot vakbekwaam medewerker. De brancheopleiding is 100% vakgericht. Deelnemers kunnen ervoor kiezen de hele opleiding te volgen of deel te nemen aan losse modules.