TOP programma voor boomkwekers!

Na het succes van het Telers Ondernemerschap Programma (TOP) in de fruitteelt start vanaf oktober 2019 een TOP programma voor boomkwekers!

De aandacht voor groen, welzijn en duurzaamheid zorgt voor een toenemende vraag van bomen, vaste planten en zomerbloemen en groei van je kwekerij. Nieuwe markten en nieuwe distributiekanalen bieden volop kansen, maar je hebt ook continu te maken met economische en maatschappelijke ontwikkelingen die impact hebben op je afzet.
De sleutel tot succesvolle doorgroei ligt in schaalvergroting, verdere specialisatie en intensievere samenwerking. Dit dynamische speelveld vereist focus op verdere professionalisering van het bedrijf, nog betere kennis van de markt en het nog scherper aansluiten op de marktvraag. Ook goed werkgeverschap en (door)ontwikkelen van je managementvaardigheden zijn essentieel om verdere groei en het toekomstbestendig maken van je kwekerij te kunnen realiseren.
En dit vraagt veel van jou als ondernemer, bedrijfsleider of opvolger.
• Hoe versterk ik mijn leiderschap en ontwikkel ik managementvaardigheden?
• Hoe ga ik om met medewerkers die a zeggen maar b doen?
• Hoe kan ik meer delegeren en vaker uit de operatie stappen?
• Wat zijn mijn sterktes en zwaktes en hoe versterk ik mijn ondernemerschap?
• Hoe kan ik me ontwikkelen van kweker, naar manager en ondernemer?
• Hoe zorg ik dat ik de groeipotentie nu én in de toekomst kan benutten?
• Waar liggen mogelijkheden tot samenwerking en hoe verzilver ik deze?
• Hoe kan ik beter inspelen op de marktvraag?
• Hoe kan ik mijn positie in de keten versterken?
• Hoe ga ik om met veranderende wetgeving en ontwikkelingen?
Wellicht loop je zelf ook rond met deze vragen en wil je hier graag mee aan de slag, maar weet je niet waar en hoe je het beste kunt beginnen.

 

TOP Ondernemerschap Programma Kwekerij
Daarom hebben we een programma ontwikkeld om jou de handvatten te bieden om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te bouwen. En jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. Het programma bestaat uit verdiepende bijeenkomsten met andere kwekers, 1-op-1 coachingsessies, een persoonlijkheidsanalyse en inspirerende bedrijfsbezoeken.

Het programma is ontstaan uit een samenwerking tussen de LTO,  de Rabobank, scholingsconsultenten Boomkwekerij en de Ondernemerschap Academy®. Door de krachten te bundelen zijn wij in staat om voor iedere module praktijkgerichte en ervaren experts te bieden, aangevuld met kennis uit de sector.
Je wordt tijdens het programma begeleidt door een coach. Zij hebben allemaal ruime ervaring met het begeleiden van ondernemers. Ze zijn jouw klankbord voor de strategie van je bedrijf én jouw ontwikkeling als leidinggevende en ondernemer.
Het programma is voor alle kwekers en je hoeft geen lid te zijn van de LTO of te bankieren bij de Rabobank.
Bewezen succesvol
De opzet van dit programma heeft  zich al bewezen in de fruitteelt. In 2 jaar tijd hebben 100 fruitteelt ondernemers naar grote tevredenheid deelgenomen aan het TOP Programma in de fruitteelt.
Op de website van de Ondernemerschap Academy (www.ondernemerschapacademy.nl) vind je alle informatie over het programma. Hier kan je ook de brochure downloaden en direct online inschrijven voor het programma.
Informatiebijeenkomsten
Op donderdag 12 en 19 september, van 16.00 uur tot 20.00 uur wordt een gratis informatiebijeenkomst georganiseerd:
• 12 september bij Van der Peijl Tuinplanten in Zundert
• 19 september bij Michels-Classens in Venray
Het programma wordt inhoudelijk toegelicht, alle trainers en coaches binnen het programma zijn aanwezig en je kan al je vragen stellen. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de informatie bijeenkomst.
Tijdens Plantarium 2019 op 21, 22 en 23 augustus zijn folders over deze TOP cursus te verkrijgen in de stand van Stichting Belangenbehartiging Greeport Boskoop.