Studieclub InnovatiePrijs 2018, stem mee!

Op dinsdag 20 februari wordt tijdens het Kwekerscafé de jaarlijkse Studieclub InnovatiePrijs uitgereikt. Voor deze prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 15e keer wordt uitgereikt, zijn drie mooie innovaties genomineerd.

De genomineerde innovaties zijn:
Back on Track, initiatiefnemers Van Lint bv en Gebr. Van der Salm.
De logistieke uitdagingen voor de komende jaren zijn enorm. Naast de toenemende stagnatie van wegverkeer spelen in het goederenvervoer ook andere aspecten een rol zoals de strengere klimaateisen, het groeiende tekort aan chauffeurs, tol in Duitsland en kilometerheffing in België. Met de pilot ‘Back on Track’ wordt een baanbrekende vervoersmethode van weg naar spoor gerealiseerd.

Wortelborstel, Boomkwekerij A.C. Looman uit Boskoop.
Dit apparaat borstelt de wortels aan de onderkant van de pot eraf en met 2 blazers wordt alles direct weggeblazen. Hierdoor is het heel makkelijk om de plant, in dit geval de hortensia’s (Hydrangea), zonder veel kracht en met behoud van een mooi wortelgestel uit de pot te trekken en op de kar te zetten, klaar voor de overwintering in de koeling.

Good Roots, initiatief van een achttal boomkwekers binnen de regio Boskoop, o.a. Erwin Maaijen van Maaijen vof uit Boskoop.
De boomkwekers willen met Good Roots de traditioneel en ambachtelijk gekweekte heester weer nieuw leven in blazen! Zij zien het assortiment verschralen en de tuinen ‘verstenen’. Als Boskoper doet dat pijn. Vandaar dit gezamenlijk project met een gedreven groep kwekers uit de regio Greenport Boskoop

Stem mee!
Er kan op twee manieren worden gestemd
1. Digitaal via een poll op internet (zie link hieronder).
2. Met uw smartphone tijdens het kwekerscafé op 20 februari na de presentatie van de drie nominaties.

Stem mee via de poll en klik hier!

De prijswinnaar wordt tijdens het Kwekerscafé op 20 februari in Flora Boskoop bekend gemaakt.