Nieuwe toelatingen gewasbeschermingsmiddelen

Het CTGB heeft onlangs onder andere het insecticide Sivanto Prime van Bayer toegelaten. Dit middel tegen o.a. wittevlieg (kas- en tabakswittevlieg), bladluis, wol-, dop- en schildluis, cicaden, perenbladvlo, wantsen en trips is toegelaten in de niet grondgebonden teelt (dus teelt in potten of op stellingen) van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Dit voor zowel de bedekte als de onbedekte teelt. Sivanto Prime past in een geïntegreerd systeem en is bij vriendelijk.

Het fungicide Mirage Plus 570 SC is uitgebreid naar de niet grondgebonden bedekte teelt van lage boomkwekerijgewassen (tot 50 cm) en in lage vaste planten tot 50 cm. Dit middel kan ingezet worden tegen bladvlekkenziektes.

Het fungicide Previcur Energy is toegelaten in de teelt van Coniferen (bedekt), Sierheesters (bedekt), Bos- en haagplantsoen (bedekt), Vaste plantenteelt (bedekt en onbedekt) ter bestrijding van o.a. valse meeldauw.

Karate Zeon is via een aanvraag bij het Fonds Kleine Toepassingen toegelaten in Buxus en Vaste planten. Dit ter bestrijding van Taxuskever.

Info: Peter van ’t Westeinde, Cemp Boomkwekerij en vaste planten