Mooie afsluiting tuinavonden Studieclub Greenport Boskoop

Dinsdag 1 augustus was alweer de laatste tuinavond van het zomerseizoen 2017. Deze laatste avond waren wij te gast bij M.G. (Chiel) de Boer aan de Loeteweg in Hazerswoude Dorp. Na een toelichting op zijn bedrijf leidde Chiel ons rond langs diverse machines, die hij samen met een derde partij heeft ontwikkeld, specifiek voor toepassing op zijn bedrijf.

Daarna ging de rondleiding over de kwekerij, waar vele soorten plantgoed in trays staan. Nieuw is de proef met een speciale afdekking van de trays tegen onkruid. Hier ontstond een interessante discussie.
Na een tochtje door tunnels en de privétuin was de beurt aan Henk van der Smit, bestuurslid van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Henk ging in op de lopende projecten in het gebied Boskoop West, een stukje toekomst en natuurlijk de infrastructuur.
Er was alle gelegenheid tot vragen, hetgeen ook een mooie discussies opleverde. Hierna het woord aan Hans van Gemeren, namens LTO met een oproep mee te denken over de HBN voorwaarden die aan een update toe zijn.

Zoals gebruikelijk bij de tuinavonden werd de avond afgesloten met een drankje en bitterballen!

Dank aan…….
Het tuinavondenseizoen bestond ook dit jaar weer uit vijf avonden op een rij. Alle avonden werden wij weer gastvrij onthaald waarvoor dank aan:
Griffioen Vaste Planten Wassenaar locatie Boskoop, Kwekerij Bloemendaal en Delphy, Arjen Roubos, akkerbouwbedrijf in Abbenes i.s.m. Bayer CropSience, Fruitbomen.net/Fam. Houweling , Ekodorp / Jan van Dorp en Boomkwekerij M.G. de Boer.

Wij hopen ook volgend jaar de bereidheid te krijgen vanuit de boomkwekerijbedrijven om de studieclub op hun bedrijf te ontvangen. Suggesties kunt u sturen naar info@vanderlouw.info

Wilt u deze en ook de winter thema avonden bijwonen, word dan lid van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop en stuur een mail naar info@vanderlouw.info of bel 06 – 28 454 955.