Hup naar de hub

St. Belangenbehartiging Greenport Boskoop roept handelaren en kwekers op om meer gebruik te van de Hub Green Flow Boskoop Oost aan de Halve Raak 99. De hub is opgezet om de afzet en transport van kleine partijtjes te verbeteren. Na verbouwingswerkzaamheden is de hub nu gevestigd in een zeecontainer links op het terrein. Alle handelaren kunnen kosteloos gebruik maken van deze hub.

De hub is een initiatief van Greenport Boskoop, gemeente, kwekers, handel en vervoerders samen. De kwekers en handelaren die gebruik maken van de hub zijn positief over het initiatief. Het is echter wenselijk dat nog meer handelsbedrijven en kwekers de hub gaan gebruiken.

Het voordeel voor kwekers moet zijn dat ze op één locatie voor meerdere handelsbedrijven snel kleine orders kunnen afleveren van enkele losse planten tot een paar trays of kisten. Ze besparen dan tijd en hoeven minder vaak de brug over. Hoe meer handelsbedrijven mee doen hoe beter.

Ook voor handelsbedrijven heeft de hub voordelen, zo ervaren bedrijven als Sap Holland, Miquel Groen en T. Wezelenburg. Het ‘just-in-time’ leveren van planten en bomen en snel inspelen op orders is de kracht van Greenport Boskoop. Op de hub kunnen de handelsbedrijven kleine bestellingen van meerder kwekers zelf ophalen of door een transporteur laten ophalen. Dit bespaart ook handelsbedrijven tijd.

Jan de Bruin van Greenport Boskoop roept ook handelsbedrijven uit Boskoop Oost op om gebruik te gaan maken van de hub aan de Halve Raak. “Ook als ik alleen maar hoef af te leveren in Boskoop Oost ben ik al snel een uur onderweg. Met de hub kan dat veel efficiënter “.

Voor meer info mail naar: info@greenportboskoop.nl