Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kwekerscafé | Prijsuitreiking STIP 2018

20 februari 20:00 - 22:00

Op dinsdag 20 februari 2018 organiseert de Studieclub Greenport Boskoop de jaarlijkse innovatie bijeenkomst in het Kwekerscafé in Flora Boskoop. Voor deze prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 15e keer wordt uitgereikt, zijn drie mooie innovaties genomineerd.

De genomineerde innovaties zijn:
Back on Track, initiatiefnemers Van Lint bv en Gebr. Van der Salm.
De logistieke uitdagingen voor de komende jaren zijn enorm. Naast de toenemende stagnatie van wegverkeer spelen in het goederenvervoer ook andere aspecten een rol zoals de strengere klimaateisen, het groeiende tekort aan chauffeurs, tol in Duitsland en kilometerheffing in België. Met de pilot ‘Back on Track’ wordt een baanbrekende vervoersmethode van weg naar spoor gerealiseerd.

Wortelborstel, Boomkwekerij A.C. Looman uit Boskoop.
Dit apparaat borstelt de wortels aan de onderkant van de pot eraf en met 2 blazers wordt alles direct weggeblazen. Hierdoor is het heel makkelijk om de plant, in dit geval de hortensia’s (Hydrangea), zonder veel kracht en met behoud van een mooi wortelgestel uit de pot te trekken en op de kar te zetten, klaar voor de overwintering in de koeling.

Good Roots, initiatief van een achttal boomkwekers binnen de regio Boskoop, o.a. Erwin Maaijen van Maaijen vof uit Boskoop.
De boomkwekers willen met Good Roots de traditioneel en ambachtelijk gekweekte heester weer nieuw leven in blazen! Zij zien het assortiment verschralen en de tuinen ‘verstenen’. Als Boskoper doet dat pijn. Vandaar dit gezamenlijk project met een gedreven groep kwekers uit de regio Greenport Boskoop

Stem mee!
Er kan op twee manieren worden gestemd
1. Digitaal via een poll op internet (zie link hieronder).
2. Met uw smartphone tijdens het kwekerscafé op 20 februari na de presentatie van de drie nominaties.

Stem mee via de poll en klik hier!

De prijswinnaar wordt tijdens het Kwekerscafé bekend gemaakt.


Het programma van de avond is als volgt:
20.00 uur Welkom en korte inleiding.
20.15 uur De drie genomineerde innovaties worden door de bedrijven met korte pitches gepresenteerd.
Na de presentaties kunnen de bezoekers van het kwekerscafe d.m.v. hun smartphone hun stem uitbrengen. Dus vergeet uw smartphone niet!
21.00 uur Pauze
Bekendmaking van de winnaar van de STIP 2018.
21.15 uur Gastsprekers Michel Wenzel en Marjon Vermeulen van Thearent, Hazerswoude.
Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ondernemersvereniging VOA op 16 januari jl. werden zij uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2018. Thearent is gevestigd op het ITC terrein en wereldwijd een grote speler als het gaat om de textiele aankleding van evenementen. In het kwekerscafé krijgen we een kijkje in de ondernemerskeuken van deze enthousiaste ondernemers.

Natuurlijk eindigen we deze avond met een drankje en bitterballen.

logo_STIP_2018

 

 

 

 

 

 

Extra informatie: Gratis voor deelnemers SBGB
Geen lid maar wilt u deze avond meemaken? Neem contact op met Helma van der Louw via info@vanderlouw.info of 06-28454955.

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Flora Boskoop
Parklaan 4
Boskoop, 2771 GB