Naar nieuwsoverzicht
9 okt 2019

Boomtelers en Rijnland slaan handen ineen

Perceeleigenaren en het hoogheemraadschap van Rijnland hebben handen ineen geslagen om wateroverlast in de toekomst te beperken.

 Image

In de Spoelwijkse polder te Boskoop hebben perceeleigenaren en het hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineen geslagen om wateroverlast in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. De percelen in Spoelwijk (onderdeel van de Gouwepolder) zijn in de afgelopen decennia meerdere keren getroffen door hevige regenval. Waaronder op 5 september 2018, toen kwekerijen blank kwamen te staan.

Op twee locaties kwamen perceeleigenaren zelf met kortetermijnoplossingen om de kans op toekomstige wateroverlast te beperken. Op een derde locatie heeft Rijnland op verzoek van de perceeleigenaren een tijdelijke oplossing uitgevoerd en gefinancierd. Langs de Spoelwijkerlaan is een tijdelijk verhoging aangebracht om het lagergelegen Spoelwijk te beschermen tegen peilstijgingen in de rest van de Gouwepolder. Op lange termijn wil Rijnland deze zogenaamde peilvakscheiding verplaatsen en robuuster opbouwen binnen het ‘Watergebiedsplan Greenport Boskoop’.