Naar nieuwsoverzicht
4 feb 2020

BBL-opleiding Green production Boom

Green Production Boom is een BBL-opleiding op niveau 2 en 3 die in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven wordt verzorgd in Boskoop.

 Image

Zoek je een opleiding waar het draait om het werken met planten in de Greenport regio Boskoop?

Wanneer je met Google Maps naar Nederland kijkt, zie je van bovenaf het boomkwekerijgebied van de Greenport regio Boskoop. We produceren hier niet alleen voor de Nederlandse markt. Ons land is de grootste exporteur van sierteeltproducten. Het werk bestaat niet alleen uit produceren, maar ook uit handel. In de boomkwekerij speelt ook de techniek (automatisering en robotisering) een belangrijke rol. Een veelzijdige opleiding dus, met uitstekende baankansen.

Je werkt, tijdens de opleiding, als medewerker in de boomkwekerij en gaat één dag per week naar school. Bij deze BBL-opleiding werk je minimaal 20 uur per week. Je ervaart de veelzijdigheid van de boomkwekerijsector en de vele mogelijkheden die de sector biedt voor werk, een baan en doorgroeimogelijkheden in de toekomst.

Leerlingen van de BBL-opleiding kunnen nu ook een heftruckcertificaat en een spuitlicentie halen. Deze extra mogelijkheden maakt de opleiding aantrekkelijker voor jongeren.

Binnen de reguliere opleiding zijn er ook goede mogelijkheden voor zij-instromers die een andere MBO of HBO opleiding hebben afgerond!

Interesse? Neem contact op met Peet Stolwijk, plm.stolwijk@wellant.nl of bezoek de informatiemiddag op donderdag 13 februari of 19 maart van 15.00-17.00 uur, locatie Natuurtuin ‘De Veenmol’ aan het Zwartepad in Boskoop.

Download informatiefolder